8. LUOKKA: UUTISSEURANTA

sanomalehtiviikko

OHJEET: 

Seuraa Satakunnan Kansan uutisia viiden päivän ajan. Jos kotiisi ei tule Satakunnan Kansaa, voit hakea lehden joka päivä äidinkielenluokasta. Kirjoita uutisseuranta päiväkirjamuotoon. Jaa tekstisi kappaleisiin ja muista kirjakieli. 

Sisältö (kirjoita alla olevat asiat joka päivä):

1. Kirjoita alkuun päivämäärä 

2. Ensimmäinen kappale: Tutustu paikallisuutisiin ja kotimaan uutisiin. Kirjoita ensimmäinen kappale, jossa kerrot, mikä on päivän tärkein uutinen Satakunnassa TAI kotimaassa. Kerro lyhyesti uutisten sisältö. Pohdi myös sitä, onko uutinen paikallinen vai valtakunnallinen. Kerro, mitä ajatuksia uutinen sinussa herättää. Muista mainita uutisten otsikot ja sivunumerot (Trumpin kielto aiheutti kaaoksen rajoille ja kentille, s. 14-15).

3. Toinen kappale: Tutustu ulkomaan uutisiin. Kirjoita seuraava kappale, jossa kerrot, mikä on päivän tärkein ulkomaan uutinen. Kerro, mitä ajatuksia uutinen sinussa herättää. Tutki ja pohdi myös mistä maista ja maanosista lehdessä uutisoidaan.

4. Kolmas kappale: Etsi lehdestä nuoria (tai lapsia) koskeva uutinen. Kerro lyhyesti uutisen sisältö. Mitä ajatuksia uutinen sinussa herättää? Muista mainita uutisen otsikko ja sivunumero.

5. Neljäs kappale: Etsi lehdestä yksi hyvä uutinen ja kerro siitä lyhyesti. Miksi valitsit kyseisen uutisen ja mitä hyvää uutisessa mielestäsi on? Muista mainita uutisen otsikko ja sivunumero.